[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu despre profilul viitorului prim-ministru
20 Noiembrie

Viitorul prim-ministru al Republicii Moldova trebuie să nu se gîndească la carierea sa politică. Aşa a descris profilul viitorului premier, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite CURENTUL.

„Nu contează că e domn sau doamnă, trebuie să fie o persoană curajoasă, să nu-i pese de cariera politică, deoarece deciziile care va trebui să le ia uneori vor fi destul de usturătoare. O persoană care va lucra 24 de ore, va uita de familie şi de prieteni, şi care ştie să se sacrifice. Nu contează că are legătură cu politicul, că vine dintr-un partid, sau că e tehnocrat completamente, complet ieşit din politică, că e venit din afara ţării, adică vreun moldovean din diasporă, sau că e în ţară. Lucrul ăsta nu contează. Dacă el îndeplineşte aceste condiţii, jos pălăria şi înainte. Contează foarte mult determinarea acelei persoane şi ar fi bine să fie cu un spirit de organizare a lucrului în echipă şi un foarte bun comunicator, deoarece va fi foarte important să comunice”, a declarat Candu.

Totodată, speaker-ul a evitat să dea careva nume în acest sens.

„Eu sînt sigur că sînt oameni care se încadrează într-un astfel de profil şi au determinarea să dedice o perioadă definită de un an, doi sau trei pentru binele ţării”, a conchis preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților