[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: Ar fi foarte bine ca opoziţia să deţină preşedinţia CEC
18 Martie

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a solicitat Comisiei juridice, numiri şi imunităţi să demareze procedura legală de desemnare a membri Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite CURENTUL.

Precizăm că, CEC este constituită din 9 membri: unul este desemnat de preşedintele ţării, iar ceilalţi 8 de Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi opoziţiei. Astfel, Candu a spus că majoritatea parlamentară va desemna 5 membri, iar opoziţia 3 membri.

„Luînd în considerare că Parlamentul urmează, în timpul cel mai apropiat, să ia decizii cu privire la componenţa nominală a CEC, mă adresez Comisiei juridice, numiri şi imunităţi să demareze procedura legală de desemnare a membrilor CEC în conformitate cu Codul Electoral şi să propună Parlamentului, după ce discută cu toate fracţiunile şi grupurile parlamentare, în funcţie de proporţiile care sînt, şi în timpul cel mai apropiat să iniţeze proiectul de hotărîre cu privire la desemnarea membrilor CEC”, a declarat Candu.

De asemenea, el a venit şi cu o sugestie.

„Preşedintele trebuie să fie o persoană desemnată de opoziţie. Nu e treaba noastră, dar ar fi foarte bine ca opoziţia să deţină preşedinţia CEC”, a conchis Candu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților