[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: A venit momentul să revin lîngă echipa PDM
19 Noiembrie
Vicepremierul, ministru al Economiei, Andrian Candu, degrevează din funcţie şi revine în lista electorală a Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anunţul a fost făcut de demnitar într-o postare pe blogul său, transmite CURENTUL.
„A venit momentul să revin lîngă echipa PDM, o fac cu mult drag şi dăruire, pentru că doar împreună, uniţi, vom reuşi sa creştem Moldova, să o modernizăm şi să aducem echilibrul în ţară, să ne protejam cetăţenii de războaiele în care vor să-i arunce partidele extremiste”, a scris Candu.
Potrivit sursei, au trecut exact 4 luni şi 2 săptămîni de cînd am depus jurămîntul de învestire în funcţia de Viceprim-ministru, ministru al Economiei.
Atunci am spus că este o mare provocare pentru mine, astăzi pot anunţa cu certitudine că a fost o mare responsabilitate pe care mi-am asumat-o, iar provocările au fost pe măsura aşteptărilor. Cel mai dificil examen la care am fost supus în aceasta perioadă, este cel al asigurării securităţii energetice, în mod special legat de negocierile cu Gazprom, negocieri purtate cu un bagaj mare de speculaţii în spate. Unii spuneau ca vom îngheţa la iarna, alţii că preţul gazului va creste, alţii că în general acest contract nu se va mai semna”, mai spune demnitarul.
Candu mai afirmă că este împăcat cu gîndul că în această iarnă familiile social-vulnerabile nu vor îndura frigul. „Şi asta pentru că în baza unui dialog constructiv pe care l-am avut cu Guvernul României, s-a reuşit semnarea unui Memorandum ce prevede alocarea a 2 milioane de euro pentru procurarea cărbunelui în acest scop”, adaugă Andrian Candu.
De asemenea, acesta susţine că în cele 4 luni de mandat a fost înregistrată o creştere economică de 3,2%. 
CURENTUL.md precizează: Andrian Candu ocupă poziţia a patra în lista electorală a Partidului Democrat din Moldova.
 
Adrian Platon
Inapoi la arhiva noutaților