[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Vom amplifica acţiunile de protest la instituţiile de stat
15 Septembrie

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” va picheta mai multe instituţii de stat. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, transmite CURENTUL. 

Acesta a spus că decizia a fost luată de Consiliu după o discuţie cu oamenii din Oraşul Demnităţii, instaurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de mai bine de o săptămînă.

„La nouă zile de la desfăşurarea Marii Adunări Naţionale, autorităţile refuză să îndeplinească revendicările protestatorilor. Vom amplifica acţiunile de protest la instituţiile de stat. Astăzi la 14:00 vom picheta CNA. Mîine dimineaţă la 7:30 organizăm o acţiune de pichetare a reşedinţei Preşedintelui Republicii Moldova cu genericul „Trezirea preşedintelui Timofti”. Mîine la ora 15:00 vom picheta Guvernul, care urmează să se întrunească în şedinţă ordinară. Pe 20 septembrie, începînd cu ora 12:00 vom organiza un marş automobilist de amploare cu un traseu bine determinat pe care îl vom aduce la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul televiziunii, internetului. Detaliile le vom anunţa pe parcurs”, a declarat Năstase.

De asemenea, acesta a cerut convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului la care să participe şi membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale.

„În ziua şedinţei vom picheta sediul Parlamentului în vederea solicitării participării noastre la şedinţa în plen a Parlamentului”, a conchis Andrei Năstase.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților