[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: PPDA consideră imperios necesar conjugarea eforturilor societăți civile
26 Mai

Partidul ”Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA) consideră că alegerile prezidențiale, care vor avea loc în octombrie 2016, ar putea fi fraudate. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PPDA, Andrei Năstase, transmite CURENTUL.

Andrei Năstase a declarat că, regimul pregătește o fraudare masivă a alegerilor.

„Această fraudare se va face la etapa întocmirii listelor electorale și tipăririi a buletinelor de vot. În prezent, se acționează în perfectă concordanță cu afirmația stalinistă: nu contează cine cîștigă alegerile, este important cine numără voturile”, a precizat el.

Totodată, Andrei Năstase a menționat: „PPDA consideră imperios necesar conjugarea eforturilor societăți civile, a partidelor de opoziție și a partenerilor de dezvoltare, în exercitarea presiunii continuă asupra guvernării cu scopul publicării de urgență a rezultatelor recensămîntului, fără intervenții arbitrare și cu întocmirea corectă a listei de alegători”.

Andrei Năstase a lansat un apel către societatea civilă specializată, dar și către partenerii de dezvoltare.

„Mă adresez către toți cei cărora le pasă – să constituie un Consiliu civic al alegătorilor, care să verifice toate listele și să asigure calitatea alegerilor. Ne adresăm partenerilor de dezvoltare să susțină o astfel de inițiativă, în caz contrar – putem constata, din start, că în RM nu poate fi vorba despre organizarea unor alegeri libere și corecte”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților