[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andi Cristea, la Chișinău: „Față de anii trecuți vedem un progres”
22 Mai

Copreședinții Comitetului Parlamentar de Asociere, Mihai Ghimpu și Andi Cristea au susținut o conferință de presă, după cea de-a 4 reuniunine a Comitetului, transmite CURENTUL.

Andi Cristea a declarat că au avut un dialog constructiv cu fracțiunile parlamentare.

„Discuțiile au vizat mai multe subiecte. Nu sunt lucruri spectaculoase față de comunicarea Consiliului de Asociere care a avut loc în luna martie. Am discutat despre cooperarea economică și comerțul dintre UE și RM, lupta împotriva corupției, reforma sistemului judiciar. Am auzit lucruri îmbucurătoare despre situația din sistemul bancar. Au fost dezbateri foarte vii în ceea ce privește refoma electorală, reforma administrației publice, cât și discuția despre drepturile omului și libertatea mass-media. Față de anii trecuți vedem un progres, este o notă pozitivă”, a precizat Cristea.

La rândul său, Mihai Ghimpu a menționat că s-a confirmat încă o dată că angajamentele asumate, în perioada cea mai critică, se îndeplinesc.

„Noi ne-am concentrat pe îndeplinirea Acordului de Asociere, am rezolvat problemele care țin de reforme întârziate. Sigur că, restanțe avem la multe capitole, pe care trebuie să le rezolvăm, dar că avem pași concreți este clar. Una este adoptarea legilor, problema este în implemetarea legilor, cum funcționează ele, cum le percep cetățenii, organele de control și de drept, agenții economici. De aceea, ne-am asumat și anul acesta ceva de genul cum a fost caietul de sarcini de anul trecut, ca pas cu pas să ajungem la ziua în care oamenii să simtă reformele”, a afirmat Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților