[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andi Cristea: Clasa politică de la Chișinău trebuie să dea dovadă de mare ambiție
9 Aprilie

Povestea de succes a Parteneriatului Estic (PaE), Republica Moldova ar putea deveni mai puțin de succes dacă reformele nu vor fi continuate și nu vor fi înregistrate  progrese. Declarația aparține eurodeputatului Andi Cristea, Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, și a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, împreună cu eurodeputatul Michal Boni, Vicepreședinte al Comitetului, transmite CURENTUL.

Andi Cristea a subliniat faptul că în urma vizitei de la Chișinău și a întrevederilor avute, a fost văzută determinarea Guvernului și Parlamentului de a continua implementarea agendei europene.

“Reformele trebuie continuate deoarece acestea sînt pentru bunăstarea și sporirea nivelului de trai al cetățenilor. Stoparea reformelor ar însemnă că RM dintr-o poveste de succes să devina una de mai puțin succes. Totodată, se atestă și unele lucruri mai puțin bune cum ar fi: situația internă; situația financiar-bancară și proiectul de modificare al Codul Audiovizualului”, a declarat europarlamentarul.

El a venit și cu vești bune pentru Chișinău. “Parlamentul European este interesat de sporirea capacităților de cooperare și realizarea unui schimb de experiență pentru parlamentarii din RM. Totodată, pozitiv este și faptul că domnul Petras Austrevicius este atît responsabil de dosarul RM, cît și europarlamentar, raportor pentru Moldova în cadrul Parlamentului European ”, a menționat oficialul.

Andi Cristea a reiterate faptul că, clasa politică de la Chișinău trebuie să dea dovadă de mare ambiție și determinare pentru a se apropia și mai mult de Uniunea Europeană.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților