[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist: Umblă la Constituţie şi o tălmăcesc aşa cum le convine lor
17 Decembrie

Igor Boţan, director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), consideră că, în criza politică actuală din R. Moldova există mai multe elemente noi. Declarația a fost făcută în cadrul unor declarații publice.

Igor Boțan a declarat că, R. Moldova are Constituția adoptată în 1994, dar și trecut prin crize guvernamentale, însă acele crize au mers clar după Constituție.

”Dacă să ne amintim de anul 1999, tot procesul a fost unul absolut descris perfect în Constituție, a venit Președintele, s-a consultat cu fracțiunile, a propus  candidatura lui Urechean, apoi Bobuțac, după care Braghiș, nu a existat ceea ce există acum. De unde au inventat ceea ce se întîmplă acum?! Trei luni de zile, 45 zile  – ca președintele nu știu ce acolo să facă. De unde?! Dacă noi am avut toate aceste lucruri, același cadru Constituțional. Ce au inventat acești băieți deștepți în situația în care se găsește RM”,  a precizat el.

Totodată, Igor Boțan a menționat că, criză politică, în regim non-stop, de mai bine de un an de zile, este bazată pe comportamentul celor care s-au declarat pro-europeni.

”Umblă la Constituție și o tălmăcesc așa cum le convine lor, ca apoi să descopere, că de fapt, ei creează conflicte, ce ulterior nu pot fi depășite”, a conchis Boțan.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților