[ X ]
[ X ]
[ X ]
Analist: Cele trei partide ar trebui să identifice candidatul unic în maxim două săptămîni
16 August

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) trebuie să creeze o echipă comună de tehnocrați. Declarația a fost făcută de către reputatul analist politic, Vladimir Socor în cadrul emisiunii „Ora expertizei”, transmite CURENTUL.

Vladimir Socor a menționat că, alegătorii trebuie convinși că aceste trei partide au soluții concrete la probleme concrete, mai ales de ordin economic.

„Există un număr mic de experți competenți și integri care sunt aliniați politic cu partidele anti-oligarhice. Pot să numesc: Sergiu Tofilat, Ion Preașcă, Alexandru Slusari etc. Cele trei partide anti-oligarhice nu pot să-și permită să împartă întrei ei acest număr mic de experți care există. Trebuie adunați împreună, să apară în spațiul public împreună și să propună soluții pentru problemele existente. Aceste propuneri ar oferi garanția ca în cazul victoriei partidelor anti-oligarhice, atunci am putea avea o guvernare susținută de experți competenți”, a precizat el.

Totodată, Vladimir Socor a afirmat că, aceste trei partide ar trebui să identifice  candidatul unic în maxim două săptămîni.

„După părerea mea, un criteriu de selecție ar fi cine amenință cel mai mult puterea actuală. Eu cred că actuala guvernare se teme cel mai mult de Andrei Năstase – ar fi un prim-criteriu de desemnare a  candidatului comun. Al doilea criteriu – ar fi gradul de acceptare a acestui candidat de către partenerii externi ai RM”, a adăugat analistul.

În context Socor a mai spus că, oricare ar fi candidatul desemnat de cele trei partide, pentru a fi acceptat în plan intern, acesta în mod obligatoriu trebuie să se adreseze alegătorilor de limba rusă, altfel bătălia va fi pierdută.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților