[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ana Guţu: Dacă aceste iniţiative nu vor fi realizate, din păcate RM este sortită colapsului total
9 Septembrie

Grupul de inițiativă al formării noului partid „Dreapta” a prezentat mai multe revendicări pentru conducerea ţării, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţe de presă, fostul deputat Ana Guţu a declarat că viitoare formaţiune îşi propune reunificarea naţiunii româneşti.

„Vrem transformarea la faţă a Republicii Moldova după modelul României. Acest miliard de euro care a lăsat cetăţenii cu buzunarele goale, ne-a plasat într-o zonă de incertitudine. DNA să treacă Prutul”, a declarat Ana Guţu.

Aceasta a spus că este nevoie de măsuri urgente pentru redresarea situaţie, în caz contrar „revendicările protestatarilor privind demisia conducerii ţării (preşedinte, premier, speaker) îşi vor avea justificarea”.

„Dreapta cere Parlamentului să invite în serviciul Procuraturii Generale procurorii DNA, la fel şi în cazul CNA. Cerem preşedintelui Nicolae Timofti să acorde cetăţenia Republicii Moldova în regim de urgenţă acestor procurori”, a adăugat Guţu.

De asemenea, „Dreapta” cere înlocuirea conducerii BNM şi instituirea unui consiliu de experţi în domeniul financiar-bancar din Europa, inclusiv din România.

Ultima revendicare este instituirea de către UE a unui mecanism de control şi verificare a înfăptuirii justiţiei în Republica Moldova.

„Dacă aceste iniţiative nu vor fi realizate, din păcate Republica Moldova este sortită colapsului total. Atunci vom putea spune că proiectul Republica Moldova a eşuat”, a conchis Ana Guţu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților