[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Ungariei în RM: Apreciem produsele moldovenești  și dorim să ajungă pe piața maghiară
7 Noiembrie

Apreciem produsele moldovenești  și dorim să ajungă pe piața maghiară. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către Ambasadorul  Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi în cadrul unei întrevederi oficiale cu ministrul Economiei, Andrian Candu, informează CURENTUL.

În cadrul întrevederii oficialii au evaluat și apreciat dinamica ascendentă a  cooperării comercial-economice dintre Moldova și Ungaria.

Totodată, aceștia  au analizat oportunitățile de aprofundare a relațiilor dintre cele două state, de majorare a fluxului comercial și de cooperarea în domeniul energetic (in special interconectare la piața europeană și eficiență energetică).

„Intrarea în vigoare a Acordului de Asociere dintre Moldova și UE, ce cuprinde și Zona de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător  conferă Moldovei rolul de punte economică  între Est și Vest” a declarat  Andrian Candu.

La rîndul său, Mátyás Szilágyi a subliniat disponibilitatea Ungariei de a dezvolta parteneriate strategice cu Republica Moldova.

„Apreciem produsele moldovenești  și dorim să ajungă pe piața maghiară, iar produsele ungurești de calitate înaltă să fie exportate în Moldova” a subliniat ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

Părțile au remarcat faptul că există premise de cooperare, iar pentru a le valorifica la maximum este necesară organizarea câtor mai multor forumuri pentru oamenii de afaceri, încurajarea participării companiilor și producătorilor la expozițiile comerciale, agro –industriale etc., organizate în Moldova și Ungaria.

Notă: Amintim că la data de 26 septembrie curent la Chișinău au avut loc lucrările Comisiei interguvernamentale moldo-ungare de colaborare economică. În vederea  consolidării cadrului legal existent între Republica Moldova și Ungaria şi  pentru a stimula cooperarea,părțile au semnat Protocolul de cooperare economică, Acordul de cooperare în domeniul industriei farmaceutice și a dispozitivelor medicale, Acordul privind cooperarea în domeniul turismului si Protocolul de Cooperare în domeniul diplomației economice.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților