[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Marius Lazurca: Dorim să trecem la etapa următoare
18 Noiembrie

Valorificarea financiară merge foarte bine și suntem foarte mulțumiți de felul în care Fondul de Investiți Sociale din Moldova (FISM) operează cu banii contribuabilului din România. Declarația a fost făcută de către Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, în cadrul prezentării raportului privind valorificarea grantului de 20 de milioane de euro oferit de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din RM, transmite CURENTUL.

Marius Lazurca a menționat că, România se așteaptă ca în 2016, fondurile dedicate să fie cu totul utilizate.

”Ne-am dori ca toate fondurile pe care le furnizăm RM pentru dezvoltare să fie atît de bine valorificate. De altfel, cred că această mărturie pe care eu o fac, o poate face toată lumea care participă la acest eveniment, primarii localităților unde aceste grădinițe fie au fost reparate, fie reconstruite pentru binele copiilor și familiilor. Ne așteptăm ca, în 2016, fondurile dedicate să fie cu totul utilizate, astfel, încît să putem trece la etapa următoarea în care noi și noi grădinițe să poate fi reparate din Fondul României”, a precizat Marius Lazurca.

La rîndul său, directorul executiv al FISM, Mircea Eșanu a afirmat că, la ziua de azi,  sunt valorificate 83% din banii acordați de Guvernul României.

”Circa 550 de grădinițe deja care beneficiază de lucrări de renovare și-au finisat lucrările. Suntem extrem de mulțumiți de majoritatea lucrărilor cum au derulat renovările. Banii au fost repartizați de către Guvern, FISM nu a avut atribuție direct la acest proces, a fost prezentată o listă de 774 de grădinițe beneficiare, dar și sumele pentru fiecare instituție. Această listă cuprinde fiecare a doua grădiniță din țară”, a punctat el.

Totodată, Eșanu a adăugat că, FISM încearcă să convingă autoritățile române prin bunele practici și modul corect de gestionare  a acestor surse că, acest program merită continuat.

”Cu atît mai mult că necesitățile sunt mari. Dl Ambasador și-a manifestat speranța ca acest grant va continua, există promisiuni, cel puțin formale la nivel de Guvern, să vedem. Dar am impresia că există nevoia de liniște la Chișinău ca aceste lucrări să se întîmple”, a subliniat el.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților