[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasada SUA la Chișinău vine cu o precizare. Secția consulară emite vize în aceste cazuri
4 August

Ambasada SUA la Chișinău anunță că secția consulară a ambasadei continuă să examineze și să proceseze în mod prioritar vize de imigrare, cazuri de adopție și vize non-imigrare de urgență, în pofida faptului că Baza consolidată de date consulare (CCD) încă funcționează sub capacitatea obișnuită.  Secția consulară emite vize în aceste cazuri cu rețineri neînsemnate, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei citate, sunt emise aproape toate pașapoartele conform standardelor obișnuite de deservire a cetățenilor, în pofida problemelor de sistem existente.  Pașapoartele pentru călătorii urgente sunt emise fără rețineri.

Secția consulară lucrează conform programului obișnuit de lucru.  Vă rugăm să accesați pagina ambasadei SUA pentru informații adiționale la tema vizelor, orelor de lucru și a programării pentru servicii acordate cetățenilor SUA și solicitărilor de vize non-imigrare în august.

Notă: Pe 20 iulie, cu scopul îmbunătățirii funcționării sistemului și pentru a elimina problemele de funcționare anterioare, Departamentul de Stat și-a actualizat programul soft conform recomandărilor domeniului.

Probleme serioase de funcționare în Baza consolidată de date consulare au apărut la scurt timp după procedura de actualizare.  Începând cu 20 iulie se depun eforturi pentru a readuce sistemul la capacitatea maximă de funcționare.  Pe 23 iulie sistemul a fost readus online cu capacitate redusă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților