[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alina Zotea a înregistrat un nou proiect de lege
25 Mai

Ziua ocrotirii copilului, 1 iunie, ar putea fi declarată zi liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Acest fapt este posibil, avînd în vedere că un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat ieri la Biroul Permanent al Parlamentului, transmite CURENTUL. 

Proiectul a fost înregistrat de deputata liberală Alina Zotea.

În argumentarea proiectului, Zotea susține că părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor.

„Este responsabilitatea noastră să găsim soluţii prin care să le acordăm părinţilor posibilitatea să fie mai des alături de copii. Având în vedere că data de 1 iunie este  Ziua ocrotirii copilului, este foarte important  ca în această zi părinții să le fie alături de copii, în special, de cei care se pregătesc pentru evenimente la grădinițele și școlile primare din Republica Moldova. Ziua dedicată celor mici trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor”, a explicat deputata.

De menționat că, acest proiect de lege a fost semnat și de deputații Mihai Ghimpu și Roman Boțan.

13227637_10206533366072194_4515499723517189827_o

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților