[ X ]
Alexandru Slusari: Producătorii agricoli se confruntă cu multiple probleme care trebuie rezolvate în regim de urgență
8 Octombrie

Reprezentanții fermierilor din Republica Moldova solicită intensificarea dialogului cu Guvernul pentru a discuta problemele existente și a identifica soluții în acest sens. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, cu tema „Restanțele guvernării în politica agrară”, transmite CURENTUL.

Vicepreşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (UniAgroProtect), Alexandru Slusari a spus că, producătorii agricoli se confruntă cu multiple probleme care trebuie rezolvate în regim de urgență.

“Avem foarte multe restanțe din partea autorităților statale la capitolul politicii agrare, printre acestea sunt: compensațiilor promise producătorilor  de fructe; cantitatea merelor care urmează a fi subvenționată; merele de iarnă; pătrunderea pe piețele europene; taxele; fondul de subvenționare pentru anul curent; problema produselor petroliere. De prea mult timp deja se află în Parlament două proiecte: Legea zilierilor și Legea cu privire la impozitul consolidat”, a precizat el.

La rîndul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc a menționat că,

Guvernul a făcut cîteva plecăciuni, dar mai mult formale decît reale.

„Ei și-au asumat niște responsabilități însă nu au fost consultate și acum, ne ciocnim cu alte probleme, de aceea trebuie să se întreprindă alte acțiuni. Cerem ca promisiunile care au fost făcute, acea prioritate care a fost fixată în documentele Guvernului și Parlamentul RM să fie una reală. Propunem ca guvernul să revină la masa de discuții cu producătorii agricoli”, a subliniat el.

Reprezentanții fermierilor au spus că, în cazul în care Guvernul nu va întreprinde nimic, se va decide purcederea la niște acțiuni în masă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților