[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Jizdan: A fost intentat un dosar penal pentru dezordini în masă
25 Aprilie

Poliţia a intentat un dosar penal pentru dezordini în masă. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferinţe de presă privind incidentele din cadrul protestului care a avut loc la 24 aprilie, în capitală, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului, în urma protestelor de ieri au avut de suferit 17 poliţişti şi două persoane civile. Spitalizaţi au fost doar 5 poliţişti. „I-am vizitat şi sînt în afara oricărui pericol”, a declarat Jizdan.

El a menţionat că, este un lucru regretabil ce s-a întîmplat ieri.

„A fost intentat un dosar penal în baza art. 285 Cod Penal, dezordini în masă. Este reţinută o persoană pentru 72 de ore. A fost creat un grup de lucru care va investiga acest caz. De asemenea, vor fi identificate persoanele care s-au manifestat violent. Au fost devastate 4 automobile. Pe strada Cantemir au fost tăiate anvelopele la două autobuze”, a adăugat demnitarul.

De asemenea, Jizdan a spus că poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea mulţimii.

„Poliţia va apăra orice instituţie de stat, orice cetăţean al Republicii Moldova. Vom menţine situaţia calmă, nu dorim să fim cei care provocăm spiritele. Vreau să rog cetăţenii Republicii Moldova să fie calmi, să nu se lase provocaţi de către persoanele care au această intenţie”, a mai spus ministrul.

Totodată, el a anunţat că va invita astăzi organizatorii protestelor la discuţii.

„Pe parcursul zilei vom veni cu alte informaţii, probabil după masă. Toate persoanele în acţiunile cărora vor fi probate acţiuni violente vor fi atrase la răspundere”, a conchis Alexandru Jizdan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților