[ X ]
Află motivul pentru care Vasile Tarlev a revenit în politică!
8 Mai

Ex-premierul Vasile Tarlev nu este tentat să mai deţină o dată funcţia de şef al Executivului. În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul prim-ministru a dezvăluit şi motivul pentru care a revenit în politică.

„În carnetul meu de muncă am deja ștampila că am fost șef mare, nu mic. Am revenit în politică nu pentru funcții, ci pentru a schimba situația în țară spre bine”, a declarat Tarlev.

Fostul șef al Executivului a mărturisit că „nu a fost o lipitoare sau să îndeplinească o indicație a cuiva cu ochii închiși”.

„Nu sînt lingușitor, că, dacă eram așa, demult eram membru în Partidul Comuniștilor, că am lucrat cu ei la guvernare, dar eu mereu am spus că nu trebuie să încurcăm treburile partidului cu cele ale țării. Secretul principal al unui Prim-ministru și a oricărui conducător este dorința de face ceva bun, sacrificiul în numele societății și muncă 25 de ore din 24”, a adăugat ex-Premierul.

De asemenea, Vasile Tarlev a recunoscut că și în perioada guvernării comuniste existau divergențe doar că acestea erau soluționate cu „ușile închise”.

„După ușă aveam și noi mari divergențe, contradicții de idei, de proiecte, dar noi discutam cu ușile închise, găseam punctele de tangență, o decizie, și ieșeam în fața jurnaliștilor, a societății și spuneam că, conducerea statului propune astăzi acest lucru. Dar ceea ce se face mai ales în ultimii ani: populism, grupări la guvernare, împărțirea sferelor de influență, este distructiv pentru societate și un exemplu prost”, a conchis politicianul.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților