[ X ]
Află cine finanţează Partidul Comuniştilor din RM!
25 Martie

Marea majoritate a veniturilor obținute de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) sînt donații provenite de la membrii de partid. Totodată, o bună parte din aceste resurse au fost investite în bunuri mobile și imobile, dar și pentru plata angajaților. Datele respective au fost incluse în raportul financiar al comuniștilor pentru anul trecut, transmite tribuna.md.

În total, PCRM a înregistrat venituri de 1 mil. 838 mii lei. Din această sumă, 1 mil. 347  mii reprezintă donații provenite de la persoane fizice, inclusiv 1 098 mii din partea membrilor de partid. Din partea altor persoane fizice, PCRM a primit doar 248 mii lei. Suma obţinută din cotizațiile de membru a fost de 406 mii. De pe urma activităților economice, inclusiv din activitatea legată nemijlocit de administrarea proprietății sale, formațiunea respectivă a cîștigat 62 mii lei.

Cele mai multe mijloace, PCRM le-a orientat pentru cheltuielile de personal (834 mii lei), pentru investiții în bunuri mobile și imobile necesare activității partidului (367 mii), întreținerea sediilor (297 mii), iar pentru organizarea anumitor activități politice au fost alocați 113 mii lei. Totodată, pe contul comuniștilor a fost păstrată suma de 22 mii lei.

Potrivit Legii privind partidele politice, partidele politice prezintă rapoartele financiare anuale pînă la data de 31 martie la Curtea de Conturi, la Ministerul Finanţelor şi la cel al Justiţiei.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților