[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află ce-i va solicita Valeriu Streleț lui Klaus Iohannis cînd se vor vedea!
12 Februarie

Deputatul liberal-democrat Valeriu Streleț citește la moment cartea “Pas cu pas”, a Președintelui României Klaus Iohannis, și intenționează să-i ceară și o dedicație când se vor vedea. Precedenta carte a fost culegerea de publicistica ”Teme fundamentale pentru Romania 2014″, scrie SHOK.md.

“Citesc, practic, permanent. La birou, în transport, aeroporturi, în timpul ședințelor – ori, grație spectaculoaselor evoluții tehnico-științifice, am permanent în față fie tableta, fie IPhone-ul, fie kindle-ul sau monitorul laptop-ului. Citesc, de regulă, legi, acte normative, programe sau proiecte ale acestora. Deseori le și scriu. Când prind câte o clipa liberă citesc și ceva “mai lumesc” – cel mai des memorii și biografii ale politicienilor și oamenilor celebri, analize și studii politologice, romane istorice, dar și beletristică bună”, a declarat Valeriu Streleț.

El a spus că până acum a citit numeroase cărți și că, preferă să iasă uneori din tipare atunci când e vorba de lectură. “Degrabă voi împlini 45 și, începând de pe la 7 ani, cred că am avut o medie de vreo 20 de cărți pe an. Uneori mai ies din tipare și citesc lucruri care pot provoca zâmbetul celor care mă știu așa cum sunt. Spre exemplu, vara trecuta am citit doua volume de Isaac Asimov – „Fundația și imperiul” și „Cea de-a doua Fundație”, „Un veac de singurătate” și alte creații ale lui Gabriel Garcia Marquez, „Numele trandafirului” al lui Umberto Eco rămân în topul cărților care mi-au rămas în memorie”, a mărturisit deputatul.

Streleț a adăugat că de fapt: “toate cărțile citite mă impresionează într-un mod sau altul. Cele care nu-mi provoacă emoții și interes le abandonez fără a le citi până la capăt”.

Liberal-democratul are acasă o bibliotecă “destul de bună acasă – vreo 200 de volume aranjate tematic și de vreo 2 ori mai multe – din achizițiile ocazionale nesistematizate”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților