[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află ce face şeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, la Haga
23 Septembrie

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Ion Bodrug, se află în prezent într-o vizită de lucru la Haga, Regatul Ţărilor de Jos, unde participă la Reuniunea extraordinară a Asambleei Generale a Asociației șefilor de Poliție din Europa de Sud – Est (SEPCA), transmite CURENTUL.

Evenimentul are ca scop dezbaterea unui șir de probleme de ordin juridico-organizațional, de intensificare a cooperării între serviciile de poliție din regiunea Europei de Sud-Est.

Rob Wainwright, directorul în Exercițiu al Europol a menționat, în special, aportul Republicii Moldova la reformarea și dezvoltarea serviciului său de poliție și și-a exprimat speranța și susținerea totală a parcursului spre semnarea către finele anului curent a Acordului Operațional dintre Europol și Moldova.

În cadrul reuniunii șeful IGP, Ion Bodrug, a menționat angajamentul Republicii Moldova de a dezvolta dialogul cu serviciile de poliție din regiune, în vederea intensificării acțiunilor de combatere a crimei organizate transnaționale, interesul de a prelua și schimba practicile înaintate cu omologii săi pe domeniile de interes.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților