[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află asupra ce a convenit Vasile Bumacov cu experţii ruşi
15 Aprilie

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, aflat în vizită de lucru la Moscova, a avut o întrevedere cu şeful Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert. La întrevedere, Ministrul a fost însoţit de Directorul General al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Ion Sula, transmite CURENTUL.

Discuţiile s-au axat pe intensificarea conlucrării moldo-ruse în domeniul veterinar, fitosanitar şi siguranţei alimentelor. Una din temele de interes reciproc a vizat exportul producţiei moldoveneşti procesate din carne şi majorarea volumelor livrărilor de carne crudă/materie-primă în Federaţia Rusă, accentul fiind pus pe producţia de origine din Moldova.

Partea moldavă a invitat experţii ruşi să inspecteze potențialii producători, exportatori de carne din Moldova în Federaţia Rusă, pentru creşterea volumelor de exporturi.

De asemenea, s-a convenit asupra intensificării conlucrării în domeniul producerii şi exportului materialului săditor pomicol şi viticol. În acest sens, la invitaţia ANSA, un grup de experţi ai Serviciului Federal rus va efectua o vizită de documentare în Republica Moldova.

O atenţie deosebită a fost acordată situaţiei epizootice pe plan regional şi mondial.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților