[ X ]
[ X ]
[ X ]
ADEPT recomandă politicienilor să nu mai facă promisiuni abstracte
25 Septembrie

Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT recomandă politicienilor moldoveni să nu mai facă promisiuni abstracte. O declaraţie în acest sens a făcut în cadrul unei conferinţe de presă, directorul executiv ADEPT, Igor Boţan, transmite CURENTUL.

Făcînd referire la datele portalului www.promis.md, lansat anterior de ADEPT, cele mai multe promisiuni în ultimii 4 ani au fost făcute în domeniul educaţiei.

„Rugăm politicienii să ia în calcul că promisiunile abstracte nu pot fi cuantificate. Noi vrem să le oferim cetăţenilor posibilitatea de a sta cu ochii pe politicieni în fiecare zi. Să vadă ce fac ei, ca ulterior la întîlnirile cu alegătorii să le poate formula întrebări pline de sens pentru a primi răspunsuri pe potrivă”, a menţionat Boţan.

De asemenea, Igor Boţan a vorbit şi despre realizările concrete în domeniul educaţiei în perioada 2010–2014. Printre acestea au fost enumerate: adoptarea Codului Educaţiei, începerea procesului de optimizare a reţelei de şcoli, interzicerea colectării banilor în scopul organizării examenelor de absolvire în învăţămîntul preuniversitar, majorarea cu 20% a salariilor cadrelor didactice, dar şi creşterea finanţărilor făcute în educaţie.

Totodată, directorul executiv al ADEPT a enumerat şi problemele din domeniul educaţiei. Potrivit lui Igor Boţan, rata de cuprindere în învăţămîntul general obligatoriu pentru persoanele din grupa de vîrstă 7-15 ani s-a diminuat cu 0,5%; cadrele didactice continuă să abandoneze sistemul de învăţămînt. 

CURENTUL.md precizează: Asociaţia pentru Democraţie Participatvă (ADEPT) a lansat în luna ianuarie 2014 portalul www.promis.md, dedicat monitorizării activității partidelor și politicienilor. Potrivit autorilor ideii, această platformă are scopul de a oferi omului de rînd posibilitatea de a urmări activitatea celui pe care l-a ales, dar şi de a-i responsabiliza pe politicieni.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților