[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activist socialist din Basarabeasca reținut de poliție. Împărțea ziarul de partid şi foi volante!
2 Februarie

 

socialistiiPiotr Puşcari, consilier orăşenesc din partea Partidului Socialiştilor în Basarabeasca, împreună cu şase activişti ai partidului şi ai aripii de tineret a acestuia, au fost reţinuţi ieri ziua, în plină stradă în timp ce distribuiau ziarul de partid şi foi volante-invitaţii  pentru participare la adunarea cetăţenilor întru susţinerea referendumului consultativ privind aderarea la Uniunea Vamală, preconizat pentru 2 februarie. Despre aceasta se spune în comunicatul de presă al PSRM, transmite Curentul.md.

Conform sursei, pentru aceeaşi zi, la Basarabeasca, era planificată şi adunarea cetăţenilor. La acţiunea de reţinere au participat peste 20 de colaboratori ai comisariatului de poliţie local. O jumătate de zi, fără explicaţii privind legalitatea arestului, oamenii au fost ţinuţi în sectorul de poliţie, lipsiţi de posibilitatea de a lua contact cu avocaţii sau oricare alţi reprezentanţi.

Comentînd acest caz extraordinar, Piotr Puşcari, a declarat că „cele întîmplate sînt o confirmare în plus a faptului, că guvernarea se teme de referendumul din Găgăuzia, făcînd tot posibilul pentru a-l zădărnici. Amintiţi-vă de informaţia, difuzată în ajun, despre blocarea observatorilor ruşi la frontieră. Este evident că, pentru guvernare, urmările politice ale manifestării voinţei poporului  vor fi lamentabile, deoarece cei de la conducere îşi dau prea bine seama că poporul are o opinie absolut diferită în majoritatea problemelor. În primul rînd, această constatare ţine de problema privind vectorul extern de dezvoltare a Moldovei”.

Conducerea PSRM îşi exprimă profunda indignare vizavi de incidentul dat, calificîndu-l drept act de represiune politică, absolut inadmisibil într-un stat modern de drept.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților