[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acțiunea 2012: Este interesul RM de a nu provoca un scandal diplomatic pentru a tergiversa parcursul European al țării
14 Mai

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită guvernului Gaburici eliminarea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, a preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean roman, aceasta după ce ieri-seară el a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare timp de cinci ani. Solicitarea a fost înaintată în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Reprezentanții Platformei au menționat că, dacă interdicția nu va fi eliminată, ei vor desfășura proteste în fața Guvernului în fiecare zi.

“Este interesul RM de a nu provoca un scandal diplomatic pentru a tergiversa parcursul European al țării. Colegii din București vor ieși la ora 17.00 la protest în fața Ambasadei RM, iar Ministerul Afacerilor Externe al României a cerut explicații Republicii Moldova. Noi așteptăm o reacție din partea Guvernului Gaburici”, a declarat Claudia Ioviță.

Totodată, ea a spus că, perioada comunismului totalitar a trecut, iar drepturile omului trebuie respectate.

Vlad Bilețchi a explicat aplicarea interdicției în termeni juridici, menționînd că nu au fost devieri de la legislație.

Reprezentanții Platformei Unioniste Acţiunea 2012 au mai spus că, acțiunea dată ar fi avut scop de a intimida și a stopa desfășurarea marșului din 16 mai curent.

“Aceasta ne întărește și mai mult, noi vom desfășura acțiunea din 16 mai și vom demonstra că suntem mai aproape de România”, au afirmat ei, îndemnînd cetățenii să se alăture marșului.

Precizăm că, Ministerul Afacerilor Interne a emis astăzi o precizare în legătură cu acest caz: “în legătură cu adresările parvenite la adresa Direcției relații publice a MAIinformăm, că potrivit art. 55 al Legii nr. 200 din 2010, autoritățile naționale sunt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională. Astfel, la 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil alMAI a fost emisă și înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților