[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acestea sînt secțiile de votare din RM pentru alegerile europarlamentare de astăzi
25 Mai

După Olanda, Marea Britanie, Cehia, Irlanda, Letonia, Malta şi Slovacia, astăzi vor fi deschise secţiile de votare şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene pentru a vota cei 751 de deputaţi în Parlamentul European. Printre candidaţi se numără şi 11 moldoveni, care au fost incluşi pe listele unor partide din România, transmite CURENTUL.

Este vorba despre Ana Guţu, Alecu Reniţă, Andrei Dumbrăveanu, Alexei Palancean, Alexandru Leşco. Restul românilor din Moldova care candidează pentru europarlamentare sunt incluşi pe listele Partidului Social Democrat, Partidului Noua Republică şi Partidului Forţa Civică.

Anterior, Ambasada României de la Chișinău a informat că pe data de 25 mai 2014 se poate vota la 8 secții de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, care se află pe adresele:

* Secţia Chişinău 1: Ambasada României, str. Bucureşti 66/1

* Secţia Chişinău 2: Secţia Consulară a Ambasadei, str. Grigore Ureche nr. 2

* Secţia Chişinău 3: Secţia Consulară a Ambasadei, str. Grigore Ureche nr. 2

* Secţia Chişinău 4: Institutul Cultural Român, str. Vlaicu Pîrcălab nr. 39

* Secţia Bălţi 1: Consulatul general al României la Bălți, str. Sf. Nicolae, nr.51, telefon: 0231.80002

* Secţia Bălţi 2: Consulatul general al României la Bălți, str. Sf. Nicolae, nr.51, telefon: 0231.80002

* Secţia Cahul: Consulatul general al României la Cahul, str. B.P. Hasdeu nr. 11, telefon 029980004

* Secţia Ungheni: Biroul consular Ungheni, Str. Mihai Eminescu, nr.35, telefon: 0236.80001

Documentele în baza cărora se poate vota sunt: documentele de identitate emise de statul român – pașapoarte sau cărți de identitate, valabile. Nu se poate vota cu un document expirat sau emise de alt stat. La fel, nu se votează în baza certificatului de cetățenie. Au drept de vot toți cetățenii români care au atins vîrsta de peste 18 ani și nu au interdicție impusă de lege sau de o hotărîre judecătorească.

Informaţiile legate de procesul electoral, cum ar fi documentele necesare pentru exercitarea dreptului la vot, orarul secţiilor de votare şi altele de aceeaşi natură pot fi aflate de către cetăţenii români prin solicitarea de informaţii la adresa de poştă electronică înfiinţată în scopul informării cetăţenilor români: europarlamentare2014@ambasadaromaniei.md şi la telefonul: 022 853 004 (în timpul programului de lucru: 08:30-16:00).

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților