[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceste două ţări vor ratifica primele Acordul de Asociere RM-UE
15 Aprilie

România și Cehia vor oferi în continuare susținere pentru implementarea politicilor de dezvoltare a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Mesajele de susținere au fost enunțate de Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček la întrevederea cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, transmite CURENTUL.

Șeful Legislativului a solicitat susținere legislativelor din România și Cehia pentru ratificarea în regim prioritar a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE și implementarea acestuia, după semnare, prin intermediul transferului de experiență și intensificării colaborării în cadrul platformelor existente de cooperare.

Președinții Parlamentelor din România și Cehia au precizat că vizita lor comună la Chișinău înseamnă sprijin pentru eforturile autorităților de a integra Republica Moldova în marea familie europeană. Potrivit oficialilor, această vizită reprezintă un semnal că există consens în UE cu privire la drumul european al Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile agendei europene a Republicii Moldova, experiența României și Cehiei în procesul de integrare europeană și provocările la care au făcut față cele două state.

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Cehiei, Jan Hamáček a declarat că ratificarea Acordului de Asociere va fi discutat în regim prioritar în Parlamentul Cehiei.

În același context, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Valeriu Ștefan Zgonea a dat asigurări că vor fi depuse toate eforturile pentru ca România să fie prima țară europeană care să ratifice Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu UE.

Curentul.md precizează că președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček se află astăzi într-o vizită oficială comună în Republica Moldova, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților