[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aceasta e știrea zilei. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă!
4 Mai

Doi dintre conducătorii de prim rang al Uniunii Europene vor sosi în scurt timp în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, în cadrul emisiunii ”După 20 de ani”de la postul român de televiziune PRO TV.

După cum relatează CURENTUL, el a precizat că pe data de 13 iunie la Chișinău va sosi Președintele Consiliului European Herman van Rompuy, iar pînă la finele aceleași luni în RM va veni și Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În cadrul emisiunii, Vlad Filat a anunțat că, în scurt timp, Moldova va lansa un Plan de acțiuni care va fi întitulat sugestiv Moldova-2020. Acesta se va referi la amplul proces de transformări din diverse domenii astfel încît țara noastră să adere la Uniunea Europeană în 2020.

Liderul PLDM a ținut să precizeze că pînă în prezent nimeni nu a condiționat integrarea europeană a Republicii Moldova cu soluționarea problemei transnistrene și s-a arătat convins că apropierea Moldovei de UE va contribui la depășirea respectivei probleme.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților