[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost semnată Convenţia între Guvernul R. Moldova şi Guvernul Republicii Malta
16 Aprilie
foto: dailybusiness.ro

A fost semnată Convenția între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Malta pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, transmite CURENTUL.

Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit are ca scop dezvoltarea relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Republica Malta, atît în domeniul eliminării dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice cît şi în scopul atragerii investiţiilor străine.

Convenţia va intra în vigoare la data ultimei notificări şi prevederile sale vor avea efect la sau după 1 ianuarie a anului calendaristic, imediat următor anului, în care Convenţia va intra în vigoare.

În conformitate cu prevederile Convenţiei nominalizate sînt stabilite următoarele cote ale impozitelor reţinute la sursa de plată: dividende – cînd sunt plătite de o societate rezidentă a Moldovei către un rezident al Maltei, 5 % din suma brută a dividendelor; cînd sunt plătite de o societate rezidentă a Maltei către un rezident al Moldovei, impozitul pe suma brută a dividendelor nu va depăşi suma impozitului aplicat pe respectiva sumă a venitului din care au fost repartizate dividendele. Dobînzi — 5 % din suma brută a dobânzilor și royalty – 5 % din suma brută a royalty.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților