[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost creată Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri „Black Sea BI-NET”
5 Martie

Realizările Proiectului Reţeaua Regională a Incubatoarelor de Afaceri „Black Sea BI-Net” au fost prezentate astăzi, în cadrul Conferinței finale a proiectului. Totodată, țările partenere ale proiectului Moldova, Grecia, România, Armenia, Ucraina şi Turcia, au creat o platforma internaţională de colaborare pentru incubatoarele de afaceri – „Black Sea BI-Net”, statutul căreia a fost semnat în cadrul evenimentului de astăzi.

Viceministrul Economiei, Tudor Copaci a remarcat importanța unei rețele a incubatoare în bazinul Mării Negre, ce reprezintă o platformă reală de cooperare şi promovare a IMM-urilor la nivel regional.

„Ministerul Economiei sprijină dezvoltarea incubatoarelor de afaceri, care prin facilităţile acordate antreprenorilor începători, contribuie în mod direct dezvoltarea economiei şi crearea locurilor noi de muncă. Prin intermediul acestei Rețele, membrii incubatoarelor vor avea ocazia să facă schimb de bune practici, să-și găsească parteneri și să se internaționalizeze”, a spus Tudor Copaci.

Speranța Olaru, manager de proiect, Delegația Uniunii Europene în Moldova, a trecut în revistă principalele realizări ale proiectului, subliniind impactul vizitelor de studiu și training-urilor pentru reprezentanţii incubatoarelor de afaceri, autorităţilor publice locale şi a organizaţiilor de suport în afaceri, din ţările partenere, dar și seminarele organizate în fiecare ţară parteneră în domeniul internaţionalizării afacerilor, destinate întreprinderilor incubate şi a celor cu potenţial de export.

Iulia Iabanji, directorul ODIMM, în calitate de partener principal, a prezentat rezultatele proiectului Black Sea BI-NET, menționând crearea platformei internaţionale de colaborare Black Sea BI-Net, elaborarea Ghidului „Cum să creezi o reţea de incubatoare, cartografierea incubatoarelor de afaceri din regiunea Marii Negre și elaborarea planului de acţiuni pentru promovarea acestora.

La Conferință au fost prezenți partenerii proiectului „Black Sea BI-Net”, reprezentanți ai incubatoarelor de afaceri și alte structuri de sprijinire a afacerilor, ai mediului academic, IMM-urilor, structurilor de export și de promovare, factorii de decizie la nivel național, regional și local. Subiectele abordate în cadrul conferinței s-au axat pe modul în care va funcționa rețeaua creată, cum poate fi promovată dezvoltarea incubatoarelor de afaceri, oportunitățile de cooperare și schimbul de experiență internațională.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților