[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberal-reformatorii au constituit fracţiunea PLRM în CMC
22 Ianuarie
foto: diez.md

Consilierii municipali Teodor Cîrnaț, Vasile Grama, Veaceslav Bulat și Igor Călin au constituit fracțiunea liberal-reformatoare în Consiliul Municipal Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferință de presă, transmite CURENTUL.md.  

Vasile Grama, vicepreședintele PLR, a dat citire unei declarații prin care a anunțat constituirea fracțiunii PLR, ”avînd în vedere ultimele evenimente din viața politică și înregistrarea noi formațiuni politice – PLR”.

Aceștia își propun reformarea administrației publice locale, combaterea corupției, dezvoltarea infrastructurii și au semnalat că ”nu vor susține proiecte obscure și ilegale”. Ei au criticat activitatea Primăriei, în special modul de gestionare a patrimoniului, ineficiența întreprinderilor municipale și politica de cadre.

Președintele fracțiunii a fost ales Veaceslav Bulat.

Ei au adresat un apel către cei 26 consilieri municipali necomuniști de a  instituționaliza Alianța democratică în CMC.

Întrebat dacă va părăsi funcția de consilier municipal, dat fiind alegerea sa ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cîrnaț a replicat că mai are la dispoziție timp pentru se decide. El a făcut apel către alți consilieri municipali să adere la fracțiune.

Adrian Pancu 

Inapoi la arhiva noutaților