[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost aprobată o strategie pentru tineri până în anul 2020. Detalii!
8 Noiembrie

Guvernul a aprobat ieri Strategia Naţională de Dezvoltare a Sectorului de Tineret. Documentul include politicile statului pentru a asigura implicarea directă a tinerilor, lucrătorilor şi organizaţiilor de tineret şi a altor actori în viaţa politică, economică, socială şi culturală a ţării, transmite CURENTUL.

Strategia prevede crearea condițiilor adecvate pentru a asigura tinerilor oportunități egale, ceea ce le va permite să-și dezvolte cunoștințele și competențele în scopul participării active la toate aspectele vieții, prin acces la informare și servicii de calitate în educație, sănătate și petrecerea timpului liber.

Documentul curpinde patru direcţii prioritare: promovarea participării tinerilor la procesele decizionale, diversificarea şi consolidarea serviciilor pentru tineri, dezvoltarea oportunităţilor economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret. Documentul strategic are un plan cu 129 de acţiuni, care se referă la cele patru priorități.

Potrivit autorilor, Strategia va avea un impact global şi de lungă durată privind împuternicirea tinerilor cu drepturi şi obligaţiuni depline de lua decizii și a-și organiza  propria viaţă în Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților