[ X ]
[ X ]
[ X ]
A fost aprobat traseul Autostrăzii Inelare a Mării Negre pe teritoriul Moldovei, României şi Ucrainei
17 Aprilie
foto: gandul.info

Miniştrii Transporturilor din R. Moldova, România şi Ucraina au aprobat ieri traseul Autostrăzii Inelare a Mării Negre pe teritoriul celor trei state, transmite Curentul.md.

Potrivit acestui proiect, ruta viitoarei Autostrăzi Inelare a Mării Negre (AIMN) va avea două direcţii: de la Odesa spre Bucureşti prin Chişinău – Ungheni şi respectiv de la Odesa spre Bucureşti prin Reni – Giurgiuleşti – Galaţi.

„Traseul a fost elaborat în așa mod ca să servească nevoilor reale de transport ale celor trei state. Din perspectiva europeană, includerea Chişinăului în acest parcurs va permite conectarea Republicii Moldova la un flux important de transport pe principalele axe comunitare,”, a declarat Vasile Botnari. ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

De asemenea, la Sofia a fost semnată ieri Declaraţia Miniştrilor Transporturilor care promovează dezvoltarea transportului „verde” în ţările membre ale OCEMN.

OCEMN este cea mai veche formă de cooperare în regiunea Mării Negre. Bazele ei au fost puse în 1992, cînd liderii a 11 ţări au semnat, la Istanbul, „Declaraţia de la Bosfor”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților