[ X ]
[ X ]
[ X ]
50 de lideri ai organizaţiilor de tineret din Europa se reunesc la Chişinău
23 Septembrie

Peste 50 de reprezentanţi a organizaţiilor de studenţi de centru-dreapta, afiliate European Democrat Students (EDS) şi Partidului Popular European (PPE), vor participa alături de membrii Tineretului Liberal Democrat din Moldova la Forumul internaţional: „Tinerii creează oportunităţi pentru Europa”, în perioada 24-27 septembrie, transmite CURENTUL.

Subiectele care vor fi discutate în cadrul evenimentului vizează rolul tinerilor în contextul politic european şi regional.

Invitaţi ai forumului sunt preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, Şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, vice-directorul Centrului de Studii Europene „Wilfried Martens”, Roland Freudenstein, precum şi miniştri, experţi naţionali şi internaţionali.

În cadrul forumului va avea loc şi şedinţa Consiliului de conducere al EDS, la care vor fi supuse dezbaterilor şi votului mai multe luări de poziţie pe subiecte precum: implementarea rapidă a Acordului de Asociere cu Republica Moldova, situaţia securităţii regionale sau opţiunile de susţinere a ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic.

European Democrat Students (EDS) este o organizaţie paneuropeană de studenţi, ai cărei membri sunt 42 de organizaţii de tineret din 35 de ţări, ceea ce reprezintă mai mult de 1 milion de tineri. TLDM este membru cu drepturi depline al EDS începînd cu anul 2012.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților