[ X ]
[ X ]
[ X ]
44 de deputaţi moldoveni vor fi sancţionaţi. Află din ce motiv!
23 Iulie

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi sancționați. Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, este vorba de 44 de deputaţi, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei citate, fracțiunea PCRM a absentat în întregime – 34 de deputați; fracțiunea PLDM – Simion Grişciuc, Veaceslav Ioniţă, Lilian Zaporojan; fracțiunea PD  –  Gheorghe Brașovschi, Stella Jantuan, Oleg Sîrbu; fracțiunea PLR   –  Ana Guţu; deputați neafiliați – Iurie Bolboceanu, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi.

Totodată, Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Vadim Mișin este singurul deputat care a depus cerere de concediu începînd cu 21 iulie 2014, iar deputatul Boris Vieru este în concediu medical.

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi lipsiți de diurna care se alocă pentru participarea la ședințele plenare. Totodată, conform Regulamentului Parlamentului, deputații care lipsit nemotivat la 3 ședințe pe durata lunii iulie vor fi sancționați cu pierderea a 50% din salariul lunar, iar cei care au lipsit la 4 sau mai multe – cu 75%.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților