[ X ]
[ X ]
[ X ]
10 jurnalişti care ar trebui să candideze în alegerile din 30 noiembrie
29 Septembrie

Ei sunt 10 jurnaliști care ar trebui să candideze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, curent, și care cu siguranță, ar avea susținere. Un clasament în acest sens a fost realizat de portalul Tribuna.

1). Vasile Botnaru

Este un jurnalist cu verticalitate, cu principii clare şi care nu acceptă compromisuri cu propria conştiinţă. Şi-a făcut un nume bun, fiind considerat de mulţi unul dintre cei mai buni jurnalişti din câţi au fost vre-odată în Moldova. Este un profesionist desăvârşit, stimat deopotrivă de toate taberele politice.

2). Anatol Golea

Este la fel de bun în jurnalism, management media şi analiză politică. E unul dintre cei mai stimaţi şi apreciaţi jurnalişti din Republica Moldova şi tot mai multă lume este de părerea că a venit timpul ca el să facă pasul decisiv din jurnalism în politică. La calităţile pe care le are, sigur va reuşi să aducă plus valoare politicului moldovenesc.

3). Natalia Morari

Este una dintre cele mai bune moderatoare de emisiuni, are o bună pregătire profesională, e combativă şi cunoaşte la perfecţie lumea politică. La sigur că, cu aceste calităţi, ar face o carieră politică de succes.

4). Petru Bogatu

Este la fel de bun şi ca jurnalist, şi ca analist politic. Are o experienţă profesionistă care numără decenii şi în această perioadă s-a afirmat cu un profesionist cu viziuni clare, care ştie să dea verdictul corect chiar şi în cele mai dificile situaţii.

5). Lorena Bogza

Este „spaima politicienilor” din Moldova. În sensul bun al acestui cuvânt. Căci, este în stare să-l facă „piftie” pe oricare din invitaţii săi, să-l facă să treacă prin diverse stări sufleteşti şi să scoată din el orice informaţie. Arte o bogată experienţă în jurnalismul politic şi cunoaşte la perfecţie politica moldovenească, ceea ce i-ar putea asigura un viitor politic demn de invidiat.

6). Dumitru Ciubaşenco

Este considerat unul dintre cei mai „dotaţi” jurnalişti autohtoni la capitolul clarviziune şi critică. Nu se teme să spună lucrurilor pe nume, chiar şi atunci când adevărul este unul dureros. Este unul din puţinii jurnalişti care tot timpul pun principiile proprii mai presus decît orice. Iar astfel de oameni la sigur trebuiesc în politica moldovenească.

7). Nicolae Negru

Este un jurnalist consecvent şi tot timpul corect. Scrie şi spune adevărul chiar şi atunci cînd ştie sigur că poziţia sa va trezi nemulţumirile cuiva sau îl va supăra pe cineva. Are demnitate şi nu acceptă să i se dicteze dintr-o parte cum trebuie să procedeze într-o situaţie sau alta. Iar sinceritate sa devenită deja proverbială în rândurile colegilor de breaslă îl recomandă cît se poate de bine pentru domeniul politicii.

8). Vsevolod Cernei

Este un jurnalist cu o enormă capacitate de lucru, însă niciodată nu admite prevalarea cantităţii asupra calităţii. De-a lungul anilor şi-a făcut un bun nume, iar activitatea sa zi de zi este cea mai bună confirmare a faptului că pentru politicieni ar fi o adevărată „găselniţă”.

9). Serghei Ciuricov

Conduce cel mai influent ziar din Republica Moldova (Komsomoliskaia Pravda) şi a reuşit să atingă performanţe manageriale şi jurnalistice demne de toată invidia. A dovedit prin activitatea sa cotidiană că pune mult suflet în ceea ce face, că este un om corect şi care merge consecvent spre atingerea scopurilor propuse. Iar astfel de calităţi l-ar face invidios pe orice politician.

10). Vitalie Dogaru

Este un profesionist desăvârşit şi a dovedit acest lucru moderând una din cele mai bune emisiuni de dezbateri din Republica Moldova. Are o capacitate uimitoare de a intra în esenţa problemelor şi de a asigura mereu echilibrul şi echidistanţa, lucruri absolut necesare pentru ca o dezbatere să fie de succes. Aceste calităţi, la sigur, l-ar ajuta să facă o carieră politică de succes, dacă s-ar decide la un astfel de pas.

Inapoi la arhiva noutaților