[ X ]
Vrei să știi cum prepară cozonacul soția Purtătorului de cuvânt al Președintelui? Rețeta e aici!
15 Aprilie

Familia Purtătorului de cuvânt al Președintelui, Ion Ceban, șef al fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova în Consiliul Municipal Chișinău, pe masa de Paște vor avea cozonac preparat după rețeta bunicii, informează CURENTUL.

Soția sa, Tatiana Taulean, ne-a spus că, Paștele este sărbătoarea pe care o întâlnește întotdeauna în cercul familiei, cu părinții și frații.

„Sunt câteva obiceiuri, care au devenit tradiții în familia noastră. Desigur printre primele încondeierea ouălor, coacerea cozonacului, pentru copii organizăm o vânătoare de ouă și desigur facem împreună aplicații tematice”, povestește ea.

Tatiana Taulean pregătește cozonacul după rețeta bunicii sale.

„Tradițional o facem împreună cu mămica mea, deci în 3 generații. Facem plămădeala pentru aluat, o lăsăm să crească. Frecăm bine gălbenușurile, zahărul, sare plină se topește zahărul. Adăugăm ulei, smântână, lămâie. Batem cinci albușuri în spumă tare și le adăugăm în amestec. Când se ridică plămădeala o unim cu amestecul de ou și adăugăm toată făina. Frământăm 0,5 ore. Topim untul și îi turnăm în aluat. Frământăm până se îmbibă untul. Lăsăm aluatul să crească. Aranjăm în forme unse cu ulei, 1/3 din înălțimea formei, lăsăm să crească. Se dă în rolă. Se coace la foc potrivit 1 oră, se poate de adăugat stafide. Se scoate din rolă și se înfrumusețează cu albuș bătut bezea”, ne-a dezvălui ea rețeta.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților