[ X ]
TOP 5 bucate care nu lipsesc de pe masa moldovenilor în Ziua de Paște
20 Aprilie

Paștele sau Învierea Domnului este una din cele mai așteptate și mai respectate sărbători religioase care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos – Marele îndrumător al omenirii, considerat Fiul lui Dumnezeu.

Pregătirea bucatelor pentru Paști începe în Săptămîna Mare, fiind respectată o anumită rînduială. Se pregătesc afumăturile din carne: jambonul, pastrama, cîrnații de casă. Cu o zi înainte de Paști se pregătesc și alte bucate precum: răcituri, pîrjoale, miel copt, friptură de miel, diferite salate. În Joia Mare gospodinele coc pască.

CURENTUL vă prezintă TOP-5 bucate care nu lipsesc de pe masa moldovenilor în Ziua de Paște.

1. Piftie sau Răcituri.

slavutich_1
2. Miel copt.

233.3._MIEL_UMPLUT_LA_CUPTOR
3. Pîrjoale.

parjoale-moldovenesti-1-800x505
4. Pasca și ouăle roșii.

oua-paste-cozonac
5. Pește umplut.

d7e85b43a9eb4f079ce88e6694055c05

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților