Comunistul Eduard Mușuc este pasionat de bucătăria chinezească și nu ezită să savureze deliciile exotice atunci când are ocazia, scrie SHOK.md.
Potrivit sursei citate, el a mărturisit că dragostea pentru aceste bucate a venit atunci când, mai mulți ani în urmă, a fost într-o vizită oficială în China. “Într-o delegație oficială în China, am mâncat două săptămâni doar specialitățile lor și nu am obosit deloc”, a declarat politicianul.
Întrebat dacă și acasă se gătesc rețete chinezești, ex-deputatul a spus că soția sa gătește foarte bine sushi și bucate japoneze. “Dar cu mâncarea chinezească e mai greu – rețetele sunt secretizate și e nevoie de condimente speciale”, a precizat el.
După cum se cunoaște, în China se gătesc și bucate mai neobișnuit cum ar fi cele din carne de șarpe și pisică, iar Eduard Mușuc a avut parte și de asemenea gustare. “Șarpe am mâncat – seamănă cu carnea de pui, nițel mai fină”, a precizat el.
La capitolul delicii chinezești preferate, Eduard Mușuc a spus că “rața chinezească – пекинская утка – e super gustoasă”.
Cât privește băuturile, el ne-a spus că “Bambucul” în diverse feluri e foarte bun, dar și vinul din prune dulce chinezesc, pe care îl și recomandă.
Despre cultura chinezească și China, în general, Mușuc a fost că a fost o experiență de-a dreptul șocantă.
„Până la China am fost de vreo 5 ori în State și în majoritatea țărilor europene, dar China e o poveste diferită…”, a mărturisit ex-parlamentarul.