„Pasca pe care o pregătesc eu este netradițională, fără aluat. În ultimul timp o pregătesc și la alte sărbători, poate fi servită caldă cu smântână, sau rece cu dulceață. Este mai mult o turtă cu brânză (600-700 gr.) 8 ouă, 150 gr. zahăr, 100 gr. smântână, 100 gr. unt, stafide, griș, făină, vanilie, praf de copt. Ouăle se bat separat, apoi se pun toate ingredientele după listă, după care se dă la rolă. Eu fac coptura în tavă de sticlă, unsă cu ulei de cocos. Acopăr cu staniol, pentru a nu se arde, iar cu 10 minute înainte de a fi gata, descopăr coptura”, ne-a povestit Ala Știrbate.
Familia Știrbate, în noaptea de Paști merge la biserică.
„Numaidecât stăm la masa imediat ce ajungem de la biserică. Iar masa de sărbătoare o aranjăm duminica, pe la ora 10 dimineața”, a spus Ala Știrbate.
Totodată, soția deputatului ne-a spus că, cozonaci deosebiți, cei mai buni, îi făcea mama sa, dulci, rumeni și pufoși, iar copturile erau cu umplutura de nuci și dulceață din floare de trandafir.
„Tradiționalul miros de pască și cozonaci ai părinților persistă de fiecare dată în ziua de Paști”, a povestit soția deputatului.
Anastasia Borta