În această duminică, la Chişinău va avea loc al doilea Târg de Post VEGAN SHOW, transmite CURENTUL.
„Acest eveniment are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse in perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone. Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină pînă la mirodenii, de la supă până la colțunași și cocktailuri de post, lapte de migdale, vlăstare verzi, fructe în ciocolată, uleiuri și sucuri-fresh – toate vor fi la dispoziția vizitatorilor”, explică autoarea târgului de post VEGAN SHOW, nutriţionistul Tamara Şchiopu.
Programul evenimentului include: vînzări de produse alimentare de post autohtone şi în sezon, produse Eco; master class-uri ”Teatru Gastronomic Vegan” cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesioniști; cafenea de post (mămăligă, tocănițe, supe, grătar de legume, colțunași, și multe altele); jocuri şi activităţi pentru copii; tombola „Coşul de post” în susținerea copiilor defavorizați de la școala auxiliară-internat nr 5 din Chișinău, precum şi Tribuna Sănătății cu prezentări ale medicilor nutriționiști și producătorilor locali.
Pentru prima dată, în cadrul evenimentului va fi lansat concursul național ”Polonicul de Aur”, cu scopul de a susține gastronomia artizanală. Prima ediție invită toate gospodinele să prezinte adjică de casă.
Evenimentul este orientat spre familii cu copii. Folosirea alcoolului şi fumatul nu vor fi admise pe teritoriul târgului.
Adrian Platon