[ X ]
(GALERIE FOTO) Moldoveanul cu afacere de succes în SUA. A decis să se extindă!
23 Aprilie
foto: diez.md

Antreprenorul care și-a deschis în iulie 2012 un restaurant cu specific moldovenesc în cartierul Brooklyn din New York, a decis să-și lărgească afacerea. De curând, conaționalii noștri stabiliți în SUA, dar și americanii, se pot bucura de bucate moldovenești și în orașul Philadelphia, scrie diez.md.

Radu Panfil a decis să-și mai deschidă un restaurant un pic mai la sud, în Philadelphia. Deschis în toamna lui 2013, restaurantul, dă impresia oaspeților localului că au poposit într-o curte țărănească din Basarabia, unde oricine se poate simți „ca acasă”. Cei care pășesc pragul „Moldovei” pot gusta sărmăluțe, colțunași cu cartofi, mămăliguță tradițională cu fripturică, brânză și smântână, dar și neînlocuita zeamă de casă. La desert, oaspeții pot opta pentru delicioasa tartă „Guguță” cu prune, nuci și mere coapte.

Amenajată pe interior în stil tradițional țărănesc, în „Moldova” lui Radu Panfil nu are cum să lipsească tricolorul, covoarele țărănești cusute manual din fire de lână, polobocele cu vin. Pe pereți se regăsesc tablourile lui Ștefan cel Mare, imaginea Primăriei Chișinău, ulcioarele din lut ornamentate în stil tradițional, dar și harta geografică a Republicii Moldova pentru necunoscători.

De la deschidere, pragul restaurantului a fost pășit de interpreții din România: Irina Loghin, Gheorghe Gheorghiu sau Daniela Gyorfi.

Clienții restaurantului scot din buzunare între 10 și 30 de dolari pentru o masă „ca acasă”.

1558481_1486739628212847_1685183522_n 1794598_1486739538212856_553777218_n 1798723_1486739668212843_358872658_n 1888581_1486739444879532_1870649878_n 1898287_1486739588212851_306715518_n 1958257_1486739638212846_2054351715_n 1977146_1486739411546202_934502067_n 1979514_1486739678212842_1100692145_n 10152007_1486739418212868_812992123_n 10154007_1486739578212852_1911708498_n

Inapoi la arhiva noutaților