În acest weekend, cofetarii de la “Franzeluța” au surprins publicul în cadrul unui eveniment organizat în inima capitalei. Aceștia au prezentat și i-au servit pe cei prezenți cu tortul ”Succes deosebit”, care a fost suficient de mare pentru a fi împărțit peste 2 000 de porții, scrie SHOK.MD
Tortul a cîntărit nici mai mult, nici mai puțin – 300 kg, iar la producerea acestuia s-au folosit peste 600 buc. de ouă proaspete de găină, 100 kg de zahăr, 60 kg de vişină in suc propriu, 35 kg de lapte condensat, 45 kg de miez de nuci, 40 kg de unt ţărănesc.
Blaturile din albuş bătut cu adaos de nuci au fost intercalate cu umplutura compusă din cremă de unt, lapte condensat, cu adăugarea bucăţelelor din glazura de cofetărie si vişina în suc propriu. Tortul se distinge prin fragilitate, porozitate înalta. Reprezentantul clasic fiind tortul Kiev.
Suprafaţa a fost acoperita cu crema din albuş bătut si ornata cu buchete de flori din masa de zahar si mastic din zahar.
De altfel, cofetarii de la “Franzeluța” sunt gata să făurească orice tort vă doriți – pentru nuntă, pentru copii sau jubileu şi desigur tort cu foto.
SHOK.MD