[ X ]
Dar tu folosești ulei de cocos în alimentație? Dacă da, atunci iată ce doză zilnică ai voie!
14 August

Uleiul de cocos este din ce în ce mai solicitat de către moldoveni, informează CURENTUL.

Responsabili de la compania Coconutoil.md ne-au menționat că, uleiul de cocos este adus din Thailanda și este cumpărat din ce în ce mai mult de către moldoveni în diverse scopuri.

“Uleiul de cocos, în general, poate fi folosit atît în scop alimentar, cît şi în cel cosmetic. Produsul pe care îl oferim noi este presat la rece și este 100% organic. Are certificarea Uniunii Europene ca fiind crescut pe plantații ecologice, poate fi utilizat în diferite scopuri și chiar este foarte solicitat în ultimul timp, mai ales de către doamne”, spun ei.

Un borcan de ulei de cocos – 250 ml. costă pînă la 312 -325 de lei în Republica Moldova.

“Noi îl aducem din Thailanda, unde este un produs foarte popular. Sunt persoane care îl solicită pentru alimentație, pentru că este benefic pentru sănătate, dar și pentru ten. Avem comenzi de la diferite saloane SPA, dar și de la persoane simple”, afirmă importatorii.

Conform Wikipedia, principalele beneficii ale uleiului de cocos pot fi atribuite prezenței acizilor grași care include: acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic. Aceștia sunt agenți antimicrobieni puternici, cu o eficiență ridicată împotriva virusurilor, ciupercilor și a multor bacterii. Modul lor de acțiune ar consta în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.

Uleiul de cocos este un superfood pentru par. Are abilitatea de a penetra firul de păr mai bine decât orice alt ulei, hranindu-l cu acizi grași buni (acid oleic, acid lauric, acid linoleic), polifenoli, vitamina E, vitamina K si fier.

Uleiul de cocos nu conţine adaosuri şi poate folosit și în alimentație. Poate fi folosit oricînd în locul margarinei, untului, uleiului de măsline sau a oricărui alt tip de ulei. Pentru efecte benefice asupra sănătății se recomandă consumul de ulei de cocos virgin, certificat organic, nehidrogenat.

Menționăm că, doza zilnică recomandată  se stabilește în funcție de greutatea persoanei: 80 kg  – 4 linguri, 70 kg – 3,5 linguri, 60 kg – 3 linguri, 45 kg – 2,5 linguri, 35 kg – 2 linguri, 25 kg – 1,5 linguri, 10 kg – 1 lingură.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților