[ X ]
[ X ]
[ X ]
Teatrul Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul va avea un sediu nou
10 Octombrie

Memorandul privind finanţarea construirii unui nou sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu” a fost semnat astăzi, la Cahul, în prezența Prim-miniștrilor Republicii Moldova și României, Iurie Leancă și Victor Ponta. Este vorba despre o donație de 800 de mii de euro, oferită de Guvernul de la București, transmite CURENTUL.

După semnare, oficialii au pus piatra de temelie a acestei instituții culturale.

„Sunt maipuțin de trei luni de când am avut prilejul să descopăr Teatrul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” și echipa sa de profesioniști. Am plecat atunci acasă profund impresionat de talentul și dedicația dumneavoastră, dar și determinat să mă implic în soluționarea celei mai importante probleme pe care mi-ați semnalat-o – nevoia unui sediu care să corespundă rigorilor minime pentru activitatea unui teatru”, a spus Iurie Leancă.

Premierul moldovean și-a exprimat convingerea că sediul renovat al teatrului de la Cahul va aduce un suflu nou și în viața socio-culturală din zonă, afirmându-se ca un adevărat centru de promovare a valorilor artei naționale și universale pentru sudul Republicii Moldova.

La rîndul său, prim-ministrul României, Victor Ponta, a subliniat că statul român va oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. „Cred că sunt foarte multe lucruri pe care putem să le facem împreună”, a adăugat șeful Cabinetului de miniștri de la București.

Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Haşdeu” are 42 de angajați, dintre care 17 actori. Instituția a fost fondată în anul 1987 și, până în prezent, a montat peste 100 de spectacole. Acum spectacolele sunt jucate într-o clădire veche, adaptată la o sală de teatru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților