[ X ]
[ X ]
[ X ]
România a donat 1 milion de euro pentru reabilitarea Muzeului Național de Artă a Moldovei
8 Octombrie

Astăzi, a fost semnat Memorandumul între România și Republica Moldova pentru reabilitarea Muzeului Național de Artă al Moldovei,  transmite CURENTUL.

Acesta a fost semnat și înmînat în cadrul unei ceremonii oficiale care s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei. Astfel, autoritățile României au oferit Republicii Moldova 1 milion de euro pentru reconstrucția muzeului.

Ministra Culturii, Monica Babuc a adus sincere mulțumiri și recunoștință autorităților române pentru donația făcută, Ambasadei României, și premierului Victor Ponta.

„Această donație  a statului român  vine ca un ajutor din partea oamenilor care înţeleg noțiunea de artă, acest edificiu este o carte de vizită a Moldovei”, a menționat Monica Babuc.

Directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea a relatat  despre faptul că „acest proiect urmează a fi realizat în decursul a 12 luni, ca mai apoi, să vă așteptăm la acea intrare fastuoasă așa cum a gîndit-o Bernardazzi”, a punctat directorul.

„Pornim finanțarea acestui șantier important, și este un moment cu adevărat privilegiat”, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Potrivit sursei, Muzeul Național de Artă al Moldovei este deja mai mult de 10 ani în reparație.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților