[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Eminescu, omagiat de conducerea ţării: Să ne gândim mai mult la marele poet
15 Ianuarie
foto: presedinte.md

Mai mulţi politicieni au depus dis-de-dimineaţă flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la nașterea poetului care a marcat cultura și istoria neamului nostru.

Printre aceştia au fost preşedintele Republicii Moldova, Nicoale Timofti, precum şi membrii Cabinetului de miniştri în frunte cu Iurie Leancă. Atît şeful statului cît şi membrii Guvernului au depus flori și la bustul lui Grigore Vieru, care s-a stins din viaţă pe 18 ianuarie 2009.

La eveniment au fost prezenţi şi deputaţii în Parlament, însoţiţi de speaker-ul Igor Corman. „După cum spunea marele gânditor Eminescu, cultura și educația clădesc o națiune puternică și demnă. Trebuie să acordăm o atenție foarte mare valorilor noastre culturale, care reprezintă viitorul țării. Îmi doresc ca noi toți să ne gândim mai mult la Eminescu”, a declarat Președintele Parlamentului.

Flori la bustul marelui poet a depus şi liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, alături de mai mulţi membri din formaţiune. „Eminescu nu ne dezbină, ci ne consolidează. Prin opera sa, Mihai Eminescu a criticat dur metehnele societăţii şi a fost un luptător crunt pentru adevăr”, a spus acesta.

Curentul.md precizează că, cu acest prilej, sunt organizate şi mai multe evenimente culturale: montarea unui spectacol literar-artistic pe Aleea Clasicilor, inaugurarea expoziției „Eminescu și timpul crește-n urma mea” și lansarea volumului „Cartea poeziei 2013″. În lista evenimentelor se înscrie și expoziția „Arta anilor 1950-1980″.  Acţiunile vor culmina seara cu un concert festiv la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților