[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chișinău a avut loc Festivalul Naţional al Cărţii şi Salonul Internaţional de Carte
1 Septembrie

Ceremonia de inaugurare a ediţiei 2014 a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii (FNCL) şi a ediţiei a 23-a a Salonului Internaţional de Carte (SIC) a avut loc la 31 august curent în fața Bibliotecii Naționale a R. Moldova, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat Prima Doamnă a Republicii Moldova Margareta Timofti şi ministrul Culturii Monica Babuc, reprezentanţi ai ambasadelor acreditate la Chişinău, ai organizatorilor și instituțiilor publice, precum și publicul iubitor de carte şi lectură.

Monica Babuc a remarcat că, își dorește ca cercul de oameni care asistă la aceste festivități să crească, deoarece „cartea este cea care ne definește identitatea și personalitatea”. „Portul nostru popular, tradiția noastră și folclorul nostru, prin limbă interpretate, ne vor duce către judecata popoarelor”, a mai notat oficialul.

În cadrul Salonului de Carte în perioada 31 august – 4 septembrie au loc o suită de evenimente, între care: expoziţia consacrată scriitorilor generaţiei 60 „Lupta cu inerţia”; expoziţia – eveniment cu genericul „Itinerariul european al Republicii Moldova”; expoziţia-eveniment „Lacrima neamului meu” dedicată vieţii şi operei lui Dumitru Matcovschi; expoziţia-târg de producţie editorială și altele.

Edițiile din acest an se desfășoară sub patronatul UNESCO şi al Primei Doamne a Republicii Moldova Margareta Timofti.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților