[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Festivalul internațional Anim’est revine la Chișinău. Vezi detalii!
8 Octombrie

Festivalul internațional Anim’est revine la Chișinău în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, în incinta cinematografului Odeon și Tipografia 5 cu cele mai reușite filme de animație ale anului curent, dar și unele care s-au evidențiat de-a lungul timpului, workshop-uri, Animusic Night 2014, Creepy Animation Night și, desigur, multă distracție, transmite CURENTUL.

A patra ediție a festivalului va începe cu unul dintre filmele nominalizate la European Animated Feature Film 2014, care premiază cele mai mari și reușite realizări din cinematografia europeană.

„E foarte greu să faci filme fără cuvinte, iar acestea sunt foarte puţine în istoria cinematografiei. Dacă, în plus, el e perfect coerent, inteligibil, plin de umor şi de tandreţe – atunci e pur şi simplu remarcabil. „Minuscule” e un astfel de film, una din bijuteriile cinematografului ultimilor ani”, spune Laurențiu Bratan, directorul Asociației culturale Este’n’Est, ce organizează festivalul Anim’est.

Un alt moment excepțional din cadrul festivalului, dar și o premieră pentru Moldova, este animația rusească „Ku! Kin-dza-dza”, realizată de regizorul Georgy Danelia.

Astfel, toți doritorii pot procura bilete la casele cinematografului Odeon, de pe 28 octombrie, sau, începând cu 20 octombrie, de la partenerul festivalului în vînzarea de bilete online.

Elena Mocreac

Wallpapers_3_HD Wallpapers_2_HD Minus_FF_Stills_53 img_106 img_104 img_99 img_98 img_97 img_96 img_90 img_88 img_86 img_84

Inapoi la arhiva noutaților