[ X ]
[ X ]
[ X ]
Festivalul Internațional „Invită Maria Bieşu” a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie. Vezi programul!
4 Septembrie

În perioada 5-14 septembrie 2014, în incinta Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău va avea loc cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Vedetelor de Operă şi Balet „Invită Maria Bieşu”, transmite CURENTUL.

Ministrul Culturii, Monica Babuc a spus că la orice început de toamnă se inaugurează un astfel de festival, din an în an tot mai bun și mai bun. „Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a reuşit de fiecare dată să afirme cultura națională și valorile autohtone”, a declarat ministrul Culturii.

La ediţia din anul curent vor fi prezenţi o mulţime de oaspeţi de peste hotare. Astfel programul va include 8 spectacole de o înaltă ținută artistică, 5 opere și 3 balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din Franța, Spania, Germania, România, Rusia, Georgia, Belarus, Ucraina, precum și a forțelor artistice din țara noastră.

Deschiderea festivalului va avea loc pe 5 septembrie cu opera „TRAVIATA”, începînd cu orele 18:00. La fel, pe 11 septembrie va avea loc un Concert de Binefacere. Festivalul va fi încheiat de opera „DAMA DE PICĂ „ de P.Ceaikovski .

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților