[ X ]
[ X ]
Bibliotecile din Republica Moldova au primit în dar 25 de mii de cărţi în limba română
27 August

Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău a fost astăzi gazda unui eveniment de excepţie – ceremonia de donare a unui lot de 25 de mii de cărţi de la celemaiprestigioase edituri din România, în limba română, oferite bibliotecilor Republicii Moldova din partea Guvernului României, transmite CURENTUL.

Premierul Iurie Leancă, a exprimat gratitudine omologului său român, Victor Ponta prezent și el la eveniment, pentru acest gest şi s-a arătat încrezător că această donaţie de cărţi va fi de bun augur.

La rândul său, Prim-ministrul României a informat că universităţile din România strâng în continuare un număr important de cărţi în limba română, care urmează să fie aduse în Republica Moldova şi să fie accesibile pentru toţi.

„În plus, cred că unul din cele maiimportante proiecte, pe care îl are România şi de care trebuie să beneficieze profesorii şi copii din Republica Moldova este  elaborarea şi accesul la manualele digitale. Multe alte lucruri de acest gen putem şi trebuie să facem împreună”, a specificat Victor Ponta.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților